Geschiedenis van kan-Ku

http://karateverenigingkanku.nl/wp-content/uploads/2018/02/cropped-Favicon-512-200x200.png
http://karateverenigingkanku.nl/wp-content/uploads/2018/02/Foto-geschiedenis-Kan-Ku-1200x600.jpg

De betekenis van Kan-Ku is : “Kijken naar de lucht “

Karatevereniging “Kan-Ku” werd opgericht op 8 november 1978 door Cees van der Wal en Fred Embregts en is een professioneel geleide vereniging.
Ze zetelt sindsdien in de sportzaal van ‘de Residentie’ in Abdissenbosch.

De technische leiding van “Kan-Ku Dojo” is in handen van Shihan Cees van der Wal (8e Dan Kyoshi), bijgestaan door ervaren, gekwalificeerde en deskundige leraren en assistenten. Shihan Cees van der Wal is ook zeer actief in het kader van schoolprojecten, cursussen en workshops in weerbaarheid, zelfverdediging en sociale vaardigheid. Daarnaast beoefent hij ook Aikijujutsu en Kobudo.
Als docent en examinator is hij betrokken bij de landelijke opleidingen voor instructeurs en leraren. Als General Secretary en Technical Director van IMAF-Europe nauw betrokken bij nationale en internationale
contacten en ontwikkelingen. Geeft jaarlijks diverse stages in het buitenland.

 

Cees van der Wal is samen met Ad Kleinjans verantwoordelijk voor de technische visie van Kan-Ku Dojo. Ad Kleinjans is ook de motor achter de contacten met de traditionele JKA en regionale verenigingen.

Met deze visie wordt gestreefd naar een 3-sporen beleid, met aan het lidmaatschap van IMAF-Nederland
als facilitaire kant (verzekeringen, examens, opleidingen), de JKA als technische kennisbron, de ESKA/WSKA voor competitieve uitdagingen op hoog niveau.

 

In de bestaansgeschiedenis van Kan-Ku waren de instructies van Sensei Frank Anderson belangrijk. Hij was in de zeventiger jaren de eerste Amerikaanse militair die van Kanazawa Sensei de eerste Dan kreeg uitgereikt. Later is hij leerling van Nishiyama Sensei geworden. Zijn visie op het Karate-Do (Traditional Shotokan International) sluit naadloos aan op die van Kan-Ku Dojo. Beroemd en berucht waren de trainingen en Summer Camps onder zijn leiding.
Zijn specialisatie was vooral Kihon, de basis.

 

De trainingsmethodes en wetenschappelijke en systematische aanpak, welke voortkomen uit de Japanse Karate Association (JKA)/ Traditional Shotokan International (TSI) en waarvan bewezen is dat deze doeltreffend, efficiënt en effectief zijn, staan borg voor het hoge niveau van de karatebeoefenaars van Kan-Ku. Vanaf het begin is de technische lijn gestoeld op het concept van de JKA. Dit concept zorgt voor continue kwaliteit en het hoge niveau van ons Karate-Do in de trainingen en lessen.

 

Kan-Ku onderhoudt als vereniging en als Dojo ook nationale en internationale contacten. Er worden regelmatig stages georganiseerd en bezocht, of deelgenomen aan wedstrijden, maar ook andere activiteiten (ouderparticipatie, Budodagen, ons eigen jaarlijkse trainingskamp, enz.), onder meer voor de grote jeugdgroep (6 -12 jaar).

Karateclub Gemina in Alba Iulia, Roemenië is onze zusterclub met wie wij intensieve contacten onderhouden.

 

http://karateverenigingkanku.nl/wp-content/uploads/2020/05/JKA-LOGO-170x110.jpg
http://karateverenigingkanku.nl/wp-content/uploads/2018/09/Proefles-415x617.jpg

Proefles